Kangasniemen Kalske - Liikkumisen iloa

Suunnistus

Kalskeen suunnistuskoulu alkaa Hiihtomajalla torstaina 23.5.2019 klo 18.00.

Kaksilla ensimmäisillä kuntorasteilla (7. ja 14.5.) pääsevät tulevat suunnistuskoululaiset tutustumaan suunnistukseen maksutta kiertämällä rasteja yhdessä vanhemman tai vanhempien kanssa Kangasniemen keskustassa. Ilmoittautumisia kouluun otaamme mieluusti jo tuolloin, mutta viimeistään 23.5. hiihtomajalla 15 min. ennen koulun alkamista.

Koulua pidämme hiihtomajalla torstaisin klo 18.00 – 19.00 jatkuen heinäkuun alkuun saakka. Ohjelmassa mm. karttamerkkien ja kompassin käytön opettelua, reitin valintaa, karttavaelluksia, erilaisia suunnistusleikkejä ja -pelejä. Heinäkuussa siirrytään testaamaan opittuja taitoja jälleen kuntorastien yhteyteen.

Koulu soveltuvat parhaiten yli 7-vuotiaille lapsille ja nuorille. Tätä nuoremmat voivat tulla mukaan vanhemman kanssa. Myös yli 7-vuotiaiden lasten vanhemmat ovat tervetulleita opettelemaan ja ohjaamaan lapsilleen suunnistusta, jolloin emme peri 50 €:n koulumaksua.

Suunnistuskoulu sisältää 3+12 harjoituskertaa ja 6.8. pidettävän sprinttikilpailun, jossa kaikki palkitaan.
Tarkempi ohjelma ilmestyy piakkoin.

Mitä tarvitset
Suunnistuksessa pääsee alkuun ilman mittavia varustehankintoja. Tärkeintä on pukeutua sään mukaan. Maastoon lähdetään ulkoliikuntaan sopivassa asussa, joka kestää kosteutta ja likaa. Lenkkitossuja tukevammat jalkineet ovat suunnistuskengät, mutta ne eivät ole välttämättömät harrastuksen alussa.

Haluathan lapsesi oppivan liikkumaan metsässä, ymmärtämään karttaa ja tekemään itsenäisiä ratkaisuja?
Tuo siis lapsesi, ja tule itsekin, Kalskeen suunnistuskouluun!