Kangasniemen Kalske - Liikkumisen iloa

Urheilukoulu

Ei tulevia tapahtumia

Jaoston esittely

Tutkittu tosiasia on, että lasten ja nuorten fyysinen kunto on heikentynyt viimeisten vuosikymmenien aikana. Tämä johtuu suurimmaksi osaksi yksinkertaisesti siitä, etteivät he liiku riittävästi. On kuitenkin myös tutkittua ja nykyään hyvin tiedostettua, että liikunta ja hyvä fyysinen kunto tukevat lapsen kasvua, ja lapsena opitut hyvät, liikunnalliset elämäntavat kantavat useis läpi elämän tukien niin terveyssä kuin henkistä ja fyysistä jaksamistakin.

Miksi ja millä tavoin

Urheilukoulun tavoitteena on antaa valmiudet monipuoliselle kunnon ja liikuntataitojen kehittämiselle. Tämä luo pohjaa niin liikunnallisille elämäntavoille kuin mahdolliselle aktiiviurheiluharrastuksellekin. Tasoryhmät mahdollistavat harjoittelun niin aloitteleville kuin kilpailu-urasta haaveileville nuorille urheilijoille. Urheilukoulussa tämä kaikki toteutuu ennen kaikkea hauskasti ja porukan yhteishenkeä hyödyntäen.

Kalskeen urheilukoulu rikkoo laji- ja seurarajoja, ja osallistua voivat minkä tahansa liikuntalajin harrastajat. Tavoitteena on ennen kaikkea harjoitella ohjatusti, tehokkaasti ja hauskasti perustaitoja, joita ihminen tarvitsee fyysisen, motoorisen ja koordinaationaalisen kehityksensä kannalta. Näitä perustaitoja ovat muun muassa juoksut, hypyt ja loikat, heitot, venytykset sekä voimaharjoitteet. Kyseisiä ominaisuuksia tarvitaan missä tahansa lajissa, ja niiden kehittyminen lapsuus- ja nuoruusvuosina on fyysisen kehityksen kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Tärkeää on, että taitoja harjoitetaan mahdollisimman monilla eri harjoitteilla ja lajeilla. Urheilukoulussa mukana olevat ammattilaiset luovat kullekin osa-alueelle hauskoja mutta kehittäviä harjoitusmuotoja, ja kukin vastaa omaan ydinosaamiseensa liittyvien taitojen valmennuksesta. Näin kaikki käytössä oleva tietotaito saadaan hyödynnettyä osallistujan eduksi.

Kummiurheilijat

Moni kaikkien aikojen tunnetuimmista kalskeelaisurheilijoista on lupautunut kummiurheilijaksi urheilukoululle tunnustaakseen sen tärkeyttä ja tukeakseen koulua. Urheilukoulun kummiurheilijat ovat:

Kummiurheilijoiden lisäksi urheilukoulussa on mukana monia etenkin nuorempia seuran urheilijoita, jotka jakavat osaamistaan ja vetävät harjoituksia osallistujille.

Milloin ja missä

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin klo 17. Harjoittelupaikat ovat pääosin urheilukeskuksen alueella – kentällä, sen ympäristössä, juoksusuoralla ja kuntosalilla. Poikkeavista paikoista ilmoitetaan erikseen.

Toiminnasta vastaavat Kalskeen nuoret Sinja Ohra-aho ja Jenna Ravolainen.

Miten ilmoittaudun

Urheilukoulu on tarkoitettu yli 7 -vuotiaille tytöille ja pojille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Sanna 040 7053965 sanna.albrecht-tiihonen@outlook.com

Lisätietoja Johanna Hokkanen 044 5180762