Kangasniemen Kalske - Liikkumisen iloa

Seura

Tietoa seurasta

Vuonna 1904 perustettu Kalske on Kangasniemellä Etelä-Savon maakunnassa toimiva yleisseura, jossa on mahdollisuus harjoittaa perinteisiä yksilölajeja. Seura muodostuu neljästä lajijaostosta ja johtokunnasta. Lajijaostot toimivat itsenäisesti vastaten oman lajinsa urheilu- ja liikuntatoiminnasta. Seurassa toimivia jaostoja ovat ampumajaosto (lajeina ammunta ja ampumahiihto), hiihtojaosto (maastohiihto), suunnistusjaosto (suunnistus ja hiihtosuunnistus), sekä yleisurheilujaosto. Johtokunta on vastuussa seuran toiminnasta vastaten seuran taloudesta ja hallinnosta.

Kalskeen toiminnan tavoitteena on kasvattaa yhteiskunnalle fyysisesti ja henkisesti vireitä ja oman vastuunsa kantavia yhteiskunnan jäseniä. Haluamme olla viemässä sanomaa liikunnan riemusta ihmisten keskuuteen. Erityisenä tavoitteenamme on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus urheilemiseen ja kehittymiseen urheilijana aina maailman huipulle saakka. Näemme tärkeäksi myös urheilun ja liikunnan harrastamisen koko elämän ajan antaen vauvasta aina varttuneempaankin ikään ehtineille mahdollisuuden itsensä kehittämiseen.

Kalskeessa tehdään laadukasta ja pitkäjänteistä työtä urheilun ja liikunnan aloilla, mistä osoituksena seura on palkittu mm. Wihuri pääpalkinnolla vuonna 2004.

 

Menestyneitä kalskelaisia

Kalsketta edustaneet urheilijat ovat seuran yli satavuotisen historian aikana menestyneet laajalti, sekä kansallisissa että kansainvälisissä arvokilpailuissa aina olympialaisia myöten. Seuran historian menestyksekkäimpiä urheilijoita ovat suunnistaja Erkki Kohvakka, kuulantyöntäjä Tepa Reinikainen, hiihtäjä Virpi Sarasvuo (os. Kuitunen) ja hiihtosuunnistaja Heimo Taskinen.

 

Liikkumisen riemua!
Kangasniemen Kalske ry.