Kangasniemen Kalske - Liikkumisen iloa

Puulan Pyöräily 2024 – Kalske 120-vuotisjuhlapyöräily

Puulan Pyöräily 2024 – Kalske 120-vuotisjuhlapyöräily

Järjestyksessään 9. Puulan Pyöräily 2024 poljetaan lauantaina 29.6.2024

Ensi kesänä poljetaan Kangasniemen Kalskeen 120-vuotisen taipaleen kunniaksi Juhla-Puulan Pyöräily. Vuoden 2024 juhlapyöräily sisältää ensimmäisen kerran samalla kertaa kaikki tähänastiset matkavaihtoehdot – täyden 133 kilometrin kuntosarjan, venematkan sisältävän 106 kilometrin elämyssarjan, sekä 50 kilometrin Ohensalon lenkin.

Puulan Pyöräily on liikunnallinen elämystapahtuma, joka poljetaan neljän kunnan, Kangasniemen, Joutsan, Hirvensalmen ja Mikkelin alueella. Matkan varrelle jää muun muassa Vain Elämää -sarjan kuvauspaikka Satulinna. Pyöräilyn lähtö ja maali sijaitsevat Kangasniemellä.

Puulan Pyöräily logo

Kolme eri matkaa

Voit pyöräillä koko 133 kilometrin matkan Puulan ympäri tai voit hypätä välillä veneen kyytiin yli Puulan, jolloin pyöräiltävää matkaa kertyy 106 kilometriä. Noin 1,5 tuntia kestävä venematka kulkee väliä Käräjäniemi-Mainiemi. Veneeseen mahtuu rajoitetusti osallistujia, joten ole nopea, jos haluat varmistaa paikkasi; ilmoitamme täällä sivuilla, kun venematka on täynnä. Ilmoittaudu kuntosarjaan, jos haluat polkea koko matkan Puulan ympäri. Jos haluat välillä veneen kyytiin, niin ilmoittaudu elämyssarjaan.

Väisälänsaaressa Puula avautuu komeimmalla tavalla reitillä ja siellä tie on hiekkatietä. Jos haluat polkea koko matkan asfalttitietä, niin tällöin voit ajaa Otavan ja Korpikosken kautta (Huom! asfalttitie tällä pätkällä melko huonossa kunnossa). Tällöin matkaa kertyy noin 140 kilometriä ja sarjasi on myös kuntosarja. Jos ajat tämän 140 kilometrin matkan, niin ilmoita siitä ilmoittautuessasi lähdössä. Tätä osaa ei ole opastettu ja tällöin on kolme taukopaikkaa Väisälänsaaren taukopaikan jäädessä pois.

50 kilometrin mittainen Ohensalon lenkki kulkee aluksi Joutsantietä Kortesalmen taukopaikalle saakka, minkä jälkeen käännytään oikealle Ohensalontielle kohti Ohensaloa. Ohensalontieltä saavutaan Toivakantielle, jota poljetaan takaisin Kangasniemen jäähallille maaliin. Ohensalon lenkillä on sekä asfaltti- että hiekkatietä.


Lähtöajat, tauot ja turvallisuus

Pyöräilyn lähtö tapahtuu kahdessa erässä niin, että elämyssarjalaiset (eli välillä veneellä matkaavat) starttaavat klo 11.00. Kuntosarjalaiset ja Ohensalon lenkin pyöräilevät lähtevät tuntia myöhemmin eli klo 12.00. Maalissa on kaikkien sarjojen osallistujien oltava viimeistään lauantai-iltana klo 22.00. Pyöräilyn lähtö- ja maalipaikkana toimii Kangasniemen urheilukeskuksen alueella sijaitseva jäähalli ”Tehomet Areena” (os. Teollisuustie 14).

Taukopaikkoja 133 kilometrin reitillä on neljä: Kortesalmella Kangasniemellä, Tuukkalan kylällä Hirvensalmella, Väisälänsaaressa Hirvensalmella ja Läsäkoskella Kangasniemellä. 106 kilometrin reitillä taukopaikkoja on kolme: Tuukkala, Väisälänsaari ja Läsäkoski. Ohensalon lenkillä taukopaikkoja on kaksi: ensimmäinen Kortesalmella (noin 20 kilometriä ajettu) ja toinen Kekonniemen sillalla (n. 35 km). Taukopaikoilla on purtavaa ja juotavaa tarjolla. Taukopaikkoja pitävät paikalliset yhdistykset.

Pyöräilijöiden turvallisuudesta huolehditaan tarkoin. Kypärä ja matkapuhelin ovat pakolliset varusteet, ja paikkaussarja suositeltava. Koko tapahtuman ajan reitillä kulkee huoltoautoja, joiden tiimit auttavat kaikissa haasteissa. Ja jos satutkin uupumaan matkalla – ei hätää; soitat vaan järjestäjille, niin saat tarvittaessa kyydin takaisin kilpailukeskukseen. 😊


Hinnat ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen viimeistään su 23.6.2024Ilmoittautuminen viimeistään to 27.6.2024
Ohensalon lenkki (50 km)35 €45 €
Elämyssarja (pyöräilyosuus 106 km, venesiirtymä välissä)75 €85 € (jos paikkoja on jäljellä)
Kuntosarja (133 km)50 €60 €

Viimeinen ilmoittautumispäivä on torstai 27.6.2024. Paikanpäällä ei ole mahdollista ilmoittautua. Hintaan sisältyvät taukopaikkojen ja maalin tarjoilut (maalissa tarjolla lämmin ruoka, sekä muuta purtavaa ja juomista), sekä yllätyspalkinto. Peseytymismahdollisuus maalissa. Ilmoittautuminen rekisteröityy, kun olet ilmoittautunut ja maksanut osallistumismaksun.

Tapahtuman tuotot käytetään tapahtuman järjestävien yhdistysten toimintaan.

Osallistumismaksun maksutiedot (maksetaan ilmoittautumisen jälkeen):
Saaja: Kangasniemen Kalske ry
Tilinumero: FI70 5105 0640 0467 70
Viestikenttä: Puulan Pyöräily + Sarjasi + Osallistujan nimi


Lisätietoja:

Puulan Pyöräilyn vastaava: Hannu Tiusanen, hannutiusanen15@gmail.com, 040-8301023
Puulan Pyöräilyn viestintävastaava Tero Kemppi, tero.kemppi@outlook.com, 040-7707680

Tapahtuman pääjärjestäjä on Kangasniemen Kalske ry


Tervetuloa kokemaan Suomen kesän lumo kauniin Puula-järven maisemissa liikunnasta nauttien!

Kuvat: Raimo Tiihonen, Tero Kemppi