Kangasniemen Kalske - Liikkumisen iloa

Puulan Pyöräily 2022 – Pala kauneinta Suomea kahdella renkaalla!

Puulan Pyöräily 2022 – Pala kauneinta Suomea kahdella renkaalla!

2.7.2022 pyöräillään taas

Alkuperäiseen ajankohtaansa heinäkuun alkuun palannut seitsemäs Puulan Pyöräily poljetaan 2.7.2022. Puulan Pyöräily ei ole kilpailu vaan liikunnallinen elämystapahtuma neljän kunnan Kangasniemen, Joutsan, Hirvensalmen ja Mikkelin alueella. Pääreitti kulkee Kangasniemen kirkonkylältä Joutsantien kautta Hirvensalmelle ja sieltä edelleen Väisälänsaaren ja Vanhamäen kautta valtatie 13 pitkin takaisin Kangasniemelle. Pyöräilyn lähtö- ja maali sijaitsevat Kangasniemellä.

Kaksi eri reittivaihtoehtoa – 133 ja 50 kilometriä

Klassikkomatka 133 km eli kuntosarja on suurimmalle osalle pyöräilijöistä synonyymi ”Puulan Pyöräilylle”. Kun kauniit Hirvensalmen maalaismaisemat (reitin varrelle osuu mm. Vain Elämää -sarjasta tuttu Satulinna) on ohitettu, avautuu Puula komealla tavalla Mikkelin puolella reittiä Väisälänsaaressa. Reitin neljä todellista hyvän mielen taukopaikkaa pitävät pyöräilijöistä huolta.

Jos haluat polkea koko matkan asfalttitietä, niin tällöin voit ajaa Otavan ja Korpikosken kautta (Huom. asfalttitie tällä pätkällä melko huonossa kunnossa). Tällöin matkaa kertyy 140 kilometriä ja sarjasi on myös kuntosarja.

Lyhyempänä sarjana 50 km ”Ohensalon lenkki” toistuu myös vuonna 2022! Ohensalon lenkillä on sekä asfaltti- että hiekkatietä.

Perinteinen n. 100 km venematka ei valitettavasti toteudu 2022 Kuikka-kirkkoveneen ollessa remontissa. Kyseinen suurimpien elämysten reitti pyritään saamaan takaisin reittivalikoimaan tulevina vuosina.

Katso tästä reittikartta.

Lähtöajat, tauot ja turvallisuus

Pyöräilyn lähtö tapahtuu kahdessa erässä niin, että kuntosarjassa ajavat starttaavat klo 11.00 ja Ohensalon lenkin ajavat tuntia myöhemmin eli klo 12.00. Maalissa on molempien sarjojen osallistujien oltava viimeistään lauantaina klo 22.00. Pyöräilyn lähtö- ja maalipaikkana toimii Kangasniemen urheilukeskuksen alueella sijaitseva Tehomet-Areena (os. Teollisuustie 14).

Taukopaikkoja 133 kilometrin reitillä on neljä: Kortesalmella Kangasniemellä, Tuukkalan kylällä Hirvensalmella, Väisälänsaaressa Hirvensalmella ja Läsäkoskella Kangasniemellä. Ohensalon lenkillä on kaksi taukopaikkaa: ensimmäinen Kortesalmella (noin 20 km ajettu) ja toinen Kekonniemen sillalla (n. 35 km) (Huom! reittikarttaan merkitty viime vuotinen taukopaikka Hannonlahdella). Taukopaikoilla on purtavaa ja juotavaa tarjolla, ja niitä pitävät paikalliset yhdistykset.

Taukopaikan tunnelmia
Taukopaikan tunnelmia

Pyöräilijöiden turvallisuudesta huolehditaan tarkoin. Kypärä ja matkapuhelin ovat pakolliset varusteet, ja paikkaussarja suositeltava. Koko tapahtuman ajan reitillä kulkee huoltoautoja, joiden tiimit auttavat kaikissa haasteissa. Ja jos satutkin uupumaan matkalla – ei hätää. Soitat vaan järjestäjille, niin saat tarvittaessa kyydin takaisin kilpailukeskukseen. 😊


Hinnat ja ilmoittautuminen

Kuntosarja (133 km)Ohensalon lenkki (noin 50 km)
Ilmoittautuminen viim. ma 27.6.202246 €32 €
Ilmoittautuminen ti 28.6. – pe 1.7.202256 €42 €

Paikanpäällä ei ole mahdollista ilmoittautua. Hintaan sisältyvät taukopaikkojen tarjoilut ja ruokailu maalissa sekä yllätyspalkinto. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan sponsoripalkintoja. Peseytymismahdollisuus maalissa. Ilmoittautuminen rekisteröityy, kun olet ilmoittautunut ja maksanut osallistumismaksun. Mainitse maksaessasi sarjasi.

Osallistumismaksun maksutiedot (maksetaan ilmoittautumisen jälkeen):
Saaja: Kangasniemen Kalske ry
Tilinumero: FI70 5105 0640 0467 70
Viestikenttä: Puulan Pyöräily + Osallistujan nimi ja sarjaKAMPANJAETU 2022: Kasatkaa neljän henkilön ryhmä, niin saatte viidennen osallistujan veloituksetta, mikäli hän on ensikertalainen!

Mikäli hyödynnät 4+1 kampanjaedun, keksi ryhmällesi nimi. Kunkin osallistujan tulee ilmoittautua erikseen alla olevan linkin kautta, ja ilmoittautumisensa yhteydessä mainita tämä ryhmän nimi. Ryhmän osallistumismaksu maksetaan yhtenä maksuna (esim. 5 kuntosarjan polkijaa ennen 20.6. ilmoittautuneena = 4 x 46 € = 184 € maksusuoritus), ja ryhmän nimi tulee mainita maksun viestikentässä.


Lisätietoja:

Puulan Pyöräilyn vastaava: Hannu Tiusanen, hannutiusanen15@gmail.com, 040-8301023
Kalske pj Johanna Hokkanen, jossu.hokkanen@hotmail.com, 044-5180762
Kalske sihteeri Tero Kemppi, tero.kemppi@outlook.com, 040-7707680

Tapahtuman pääjärjestäjä on Kangasniemen Kalske ry.


Tervetuloa kokemaan Suomen kesän lumo kauniin Puula-järven maisemissa liikunnasta nauttien!


2019 tapahtumavideo