Kangasniemen Kalske - Liikkumisen iloa

Syyskokous 2021: Kalskeelle uusi puheenjohtaja ja useita palkittuja

Syyskokous 2021: Kalskeelle uusi puheenjohtaja ja useita palkittuja

Kangasniemen Kalske Ry piti sääntömääräisen syyskokouksensa perjantaina 26.11.2021. Sääntömääräisten vuoden 2022 toiminta- ja talousarvioiden käsittelyn ohella kokouksen tärkeintä antia oli uuden puheenjohtajan, johtokunnan ja jaostojen valitseminen, ansioituneiden seuran jäsenten palkitseminen sekä keskustelu ajankohtaisista asioista.

Johanna Hokkanen valittiin Kalskeen uudeksi puheenjohtajaksi.

Johanna Hokkanen Kalskeen puheenjohtajaksi

Seuran kannalta merkittävin uudistus on uusi puheenjohtaja. Ruoriin tarttuu Kangasniemeltä kotoisin oleva, 26-vuotias Johanna Hokkanen. Johanna on juuri valmistunut humanististen tieteiden maisteriksi Alankomaissa Leeuwardenin kaupungissa suorittamistaan maisteriopinnoista, ja hän on edustanut Kalsketta koko urheilu-uransa, päälajinaan kolmiloikka. Johannan paras sijoitus on kahteen kertaan saavutettu aikuisten SM-kisojen eli Kalevan kisojen kahdeksas sija, sekä aiemmin nuorten N22-sarjassa SM-hopea. Kesällä 2020 Johanna vastasi ESLI:n palkkaustuen kautta Puulan Pyöräilyn järjestelyistä.

Ennen Johannaa seuraa luotsannut Hannu Tiusanen jäi perheeseen panostamisen vuoksi vuosi sitten pois puheenjohtajan paikalta pitkäaikaisen toimikautensa jälkeen. Varapuheenjohtaja Tero Kemppi on toiminut vt. puheenjohtajan roolissa kuluneen toimintavuoden. 13 vuotta Kalskeen johtokunnassa toiminut Tiusanen ja lähes 10 vuotta toiminut Kemppi näkevät Johannan mukaantulon mahtavana asiana: ”Pienillä paikkakunnilla yhteen hiileen puhaltamisen rooli korostuu, ja tätä ajatellen Johanna kykenee vuomaan seuraan sitä nuorekasta ilmettä ja positiivista henkeä, mitä se kaipaa. Lisäksi hänellä on kilpaurheilutaustansa ja matkailu- ja tapahtuma-alan ammattinsa kautta erinomaista näkemystä seuran ja sen toiminnan kehittämiseen.”

Syyskokouksessa palkitut

Seuran johtokunta palkitsi Kalskeen syyskokouksessa pyöreitä vuosia vuonna 2021 täyttäneitä tai täyttäviä ansioituneita seuran jäseniä. Kyseiset palkinnot myönnetään erityisen ansioituneita seuran eteen tehdyssä työssä joko hallinto-, jaosto-, valmennus-, talkootöiden tai muun seuran edustamisen osalta. Palkinnot ovat täytettävästä vuosikymmenestä riippuen Kalskeen rintamerkki, pöytäviiri tai lahjakortti. Saajat 2021: Hilkka Kuitunen, Irma Tiihonen, Kaarlo Piisilä, Sirpa Tarvonen, Eija Pynnönen, Rauno KuokkanenJonna Halttunen, Juha Pajunen ja Toni Reinikainen. Kalske onnittelee ja kiittää jokaista palkittua lämpimästi heidän panostuksestaan seuran eteen kuluneiden vuosikymmenien aikana!

Muita kokousasioita

Muita merkittävämpiä päätöksiä kokouksessa ei tehty. Johtokunnan jäsenten osalta vanha johtokunta jatkaa muuttumattomana, ja jaostojen hallintoon tehdyt muutokset päivitetään kotisivuille lähiaikona. Keskustelussa sen sijaan nousivat esille vapaa-ajan ulkoilureittien kehittämismahdollisuudet sekä viimeaikoina puhuttanut teema siitä, voisiko pyöräilystä tulla laji Kalskeen alle. Tätä tukevat muun muassa Puulan Pyöräilyn hyvät kehittämismahdollisuudet, lajin trendikkyys, potentiaaliset maastopyöräreitit sekä kasvata vapaa-ajan harrastajien määrä. Tähän palataan kun pohdinta etenee.

Syyskokouksessa palkittiin Hilkka Kuitunen (vas.), Sirpa Tarvonen, Eija Pynnönen, Irma Tiihonen ja Jonna Halttunen. Kuvasta puuttuvat Kaarlo Piisilä, Rauno Kuokkanan, Juha Pajunen ja Toni Reinikainen.