Kangasniemen Kalske - Liikkumisen iloa

Puulan Pyöräily 2020 – Pala kauneinta Suomea kahdella renkaalla

Puulan Pyöräily 2020 – Pala kauneinta Suomea kahdella renkaalla

PÄIVITYS 29.4.2020: PUULAN PYÖRÄILY 2020 ON PÄÄTETTY PERUA KANSALLISEN TILANTEEN VUOKSI. NÄHDÄÄN SAMOISSA MERKEISSÄ KESÄLLÄ 2021!

PÄIVITYS 31.3.2020: COVID19-PANDEMIAN VUOKSI PÄÄTÖS PUULAN PYÖRÄILYN 2020 JÄRJESTÄMISESTÄ TEHDÄÄN HUHTIKUUN AIKANA SEN MUKAAN, MITEN KANSALLISET OHJEISTUKSET SÄILYVÄT/MUUTTUVAT. ILMOITTAUTUMINEN AVATAAN VASTA PÄÄTÖKSEN JÄLKEEN. ASIASTA TIEDOTETAAN TÄÄLLÄ SEKÄ FACEBOOK-TAPAHTUMASSA. TERVEITÄ ULKOLIIKUNTAKILOMETREJÄ KAIKILLE!

Kesäkuun 27. päivä 2020 pyöräillään taas

Puulan Pyöräily ei ole kilpailu vaan liikunnallinen elämystapahtuma neljän kunnan Kangasniemen, Joutsan, Hirvensalmen ja Mikkelin alueella. Pääreitti kulkee Kangasniemen kirkonkylältä Joutsantien kautta Hirvensalmelle ja sieltä edelleen Väisälänsaaren ja Vanhamäen kautta valtatie 13 pitkin takaisin Kangasniemelle. Pyöräilyn lähtö- ja maali sijaitsevat Kangasniemellä.


Vuoden 2020 uutuus – lyhyt reitti 49 km

Voit pyöräillä koko 133 kilometrin matkan Puulan ympäri tai voit hypätä välillä lautan kyytiin yli Puulan, jolloin pyöräiltävää matkaa kertyy 106 kilometriä. Vuoden 2020 uutuutena on lyhyt matka 49 kilometriä.

49 km reitti kulkee pitkin Ohensalon hiekkatietä kauniita järvimaisemia myötäillen. Reitin varrelle osuu myös tapahtumaa jo useana vuonna tukenut Vavesaaren Tila.

106 km reitin lautta kulkee väliä Käräjäniemi-Mainiemi. Lauttaan mahtuu rajoitetusti osallistujia, joten ole nopea, jos haluat varmistaa paikkasi.

133 km reitin varrella Väisälänsaaressa Puula avautuu komeimmalla tavalla reitillä ja siellä tie on hiekkatietä. Jos haluat polkea koko matkan asfalttitietä, niin tällöin voit ajaa Otavan ja Korpikosken kautta (Huom! asfalttitie tällä pätkällä melko huonossa kunnossa). Tällöin matkaa kertyy 140 kilometriä ja sarjasi on myös kuntosarja. Jos ajat tämän 140 km:n matkan, niin ilmoita siitä ilmoittautuessasi lähdössä. Tätä osaa ei ole opastettu ja tällöin on kolme taukopaikkaa Väisälänsaaren taukopaikan jäädessä pois.

Päämatkojen reittikartan löydät täältä.


Alustavat lähtöajat, tauot ja turvallisuus

Taukopaikan tunnelmia

Taukopaikan tunnelmia.

Pyöräilyn lähtö tapahtuu kahdessa erässä niin, että elämyssarjalaiset (eli välillä lautalla matkaavat) starttaavat alustavasti klo 13.00. Kuntosarjalaiset ja lyhyen sarjan polkijat lähtevät alustavasti tuntia myöhemmin eli klo 14.00. Maalissa on molempien sarjojen osallistujien oltava viimeistään sunnuntaina klo 00.00. Pyöräilyn lähtö- ja maalipaikkana toimii Kangasniemen urheilukeskuksen alueella sijaitseva jäähalli Tehomet Areena (os. Teollisuustie 14).

Taukopaikkoja 133 kilometrin reitillä on neljä: Kortesalmella Kangasniemellä, Tuukkalan kylällä Hirvensalmella, Väisälänsaaressa Hirvensalmella ja Läsäkoskella Kangasniemellä. 106 kilometrin reitillä taukopaikkoja on kolme: Tuukkala, Väisälänsaari ja Läsäkoski. 49 kilometrin reitillä on kaksi taukopaikkaa. Taukopaikoilla on purtavaa ja juotavaa tarjolla, ja niitä pitävät paikalliset yhdistykset.

Pyöräilijöiden turvallisuudesta huolehditaan tarkoin. Kypärä ja matkapuhelin ovat pakolliset varusteet, ja paikkaussarja suositeltava. Koko tapahtuman ajan reitillä kulkee huoltoautoja, joiden tiimit auttavat kaikissa haasteissa. Ja jos satutkin uupumaan matkalla – ei hätää. Soitat vaan järjestäjille, niin saat tarvittaessa kyydin takaisin kilpailukeskukseen. 🙂


Ilmoittautuminen aukeaa maaliskuun aikana!

Alustavat osallistumishinnat ovat:

  Kuntosarja (133 km) Elämyssarja (106 km, sis. lautta) Lyhyt reitti (49 km)
Ilmoittautuminen viim. la 20.6. 46 € 67 € 32 €
Ilmoittautuminen su 21.6. – pe 26.6. 56 € 77 € 42 €

Ilmoittautuminen rekisteröityy, kun olet ilmoittautunut ja maksanut osallistumismaksun. Mainitse maksaessasi sarjasi.

Paikanpäällä ei ole mahdollista ilmoittautua. Hintaan sisältyvät taukopaikkojen tarjoilut ja ruokailu maalissa sekä yllätyspalkinto. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan sponsoripalkintoja. Peseytymismahdollisuus maalissa.


Järjestävät ja lisätietoja

Tapahtuman pääjärjestäjät ovat Kangasniemen Kalske ry ja Puulan Järvipelastajat ry.

Lisätietoja tapahtumasta: Tero Kemppi, 040 770 7680, tero.kemppi@outlook.com

 

Tervetuloa kokemaan Suomen kesän lumo kauniin Puula-järven maisemissa liikunnasta nauttien!

 

Puulan Pyöräilyn reittiä Väisälänsaaressa. Kuvia viime vuoden Puulan Pyöräilystä voit katsoa täältä: https://kalske.fi/galleria/