Kangasniemen Kalske - Liikkumisen iloa

Kalskeen ampumajuoksun seuranmestaruudet ratkottiin 28.9.

Kangasniemen ampumahiihtopaikalla ratkottiin Kalskeen ampumajuoksun seuranmestaruudet 28.9. poutaisessa syyssäässä. Mestaruuksia oli ratkomassa kahdeksan kilpailijaa, jotka jakautuivat seitsemään eri sarjaan. Palkintojenjaon yhteydessä muistettiin myös ampumajuoksun ja rulla-ampumahiihdon SM-kisoissa menestyneitä kalskeelaisia.

Yksi Kauhajoen ampumajuoksun SM-kisoissa menestyneistä on Pinja Kyläharju, joka voitti yhteislähdössä kultaa T14-sarjassa. Pinjalle on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kertyä kisakokemusta jo paljon, koska hän on löytänyt tiensä lajin pariin jo seitsemän vuotiaana. Pinja kertoo, että menestystä SM-kisoista on tullut myös aikaisemmilta vuosilta; vuodelta 2017 hopeaa ja pronssia ampumajuoksusta ja 2018 kaksi pronssia ampumahiihdosta. Pinja sanoo harjoittelevansa viidestä kuuteen kertaan viikossa monipuolisesti. Ampumajuoksun ohella hän muun muassa rullahiihtää ja on tuttu näky myös yleisurheilukentällä. Pinjan haaveena on ampumajuoksussa ja -hiihdossa kehittyminen. Hän haluaisi päästä tulevaisuudessa maajoukkueeseen ja edetä MM-kisoihin ja olympialaisiin asti.

Kauhajoen SM-kisoista tuli Kalskeelle menestystä myös muista sarjoista. Jorma Korhonen sijoittui toiseksi sekä yhteislähdössä että pikakisassa M80-sarjassa. M70-sarjan kolmannen sijan pikakisassa nappasi Hannu Sihvonen. Kontiolahden rulla-ampumahiihdon SM-kisoissa mitalisijoituksesta vastasi M70-sarjan Seppo Kemppainen, joka voitti kultaa pikakisassa ja hopeaa normaalikisassa.

Ampumajuoksun ja rulla-ampumahiihdon SM-kisoissa menestyneitä; Hannu Sihvonen, Seppo Kemppainen ja Pinja Kyläharju.

Alla näkyvillä vielä tuoreet seuranmestarit. Yli kuusikymmentävuotiaiden sarjoissa oli lyhennetty juoksumatka.