Kangasniemen Kalske - Liikkumisen iloa

Puulan Pyöräily 2019 – Pala kauneinta Suomea kahdella renkaalla

Puulan Pyöräily 2019 – Pala kauneinta Suomea kahdella renkaalla

Kesäkuun 29. päivä 2019 pyöräillään järjestyksessään viides Puulan Pyöräily

Puulan Pyöräily ei ole kilpailu vaan liikunnallinen elämystapahtuma neljän kunnan Kangasniemen, Joutsan, Hirvensalmen ja Mikkelin alueella. Reitti kulkee Kangasniemen kirkonkylältä Joutsantien kautta Hirvensalmelle ja sieltä edelleen Väisälänsaaren ja Vanhamäen kautta valtatie 13 pitkin takaisin Kangasniemelle. Pyöräilyn lähtö- ja maali sijaitsevat Kangasniemellä.


Kaksi reittivaihtoehtoa – tule ja ota kaverisikin mukaan!

Voit pyöräillä koko 133 kilometrin matkan Puulan ympäri tai voit hypätä välillä lautan kyytiin yli Puulan, jolloin pyöräiltävää matkaa kertyy 106 kilometriä. Lautta kulkee väliä Käräjäniemi-Mainiemi. Lauttaan mahtuu rajoitetusti osallistujia, joten ole nopea, jos haluat varmistaa paikkasi. Ilmoittaudu kuntosarjaan, jos haluat polkea koko matkan Puulan ympäri (133 km). Jos haluat välillä lautan kyytiin (106 km), niin ilmoittaudu elämyssarjaan.

Väisälänsaaressa Puula avautuu komeimmalla tavalla reitillä ja siellä tie on hiekkatietä. Jos haluat polkea koko matkan asfalttitietä, niin tällöin voit ajaa Otavan ja Korpikosken kautta (Huom! asfalttitie tällä pätkällä melko huonossa kunnossa). Tällöin matkaa kertyy 140 kilometriä ja sarjasi on myös kuntosarja. Jos ajat tämän 140 km:n matkan, niin ilmoita siitä ilmoittautuessasi lähdössä. Tätä osaa ei ole opastettu ja tällöin on kolme taukopaikkaa Väisälänsaaren taukopaikan jäädessä pois.

Puulan Pyöräilyn reittikartan löydät täältä.


Lähtö, tauot ja turvallisuus

Pyöräilyn lähtö tapahtuu kahdessa erässä niin, että elämyssarjalaiset (eli välillä lautalla matkaavat) starttaavat klo 14.00. Kuntosarjalaiset lähtevät tuntia myöhemmin eli klo 15.00. Maalissa on molempien sarjojen osallistujien oltava viimeistään sunnuntaina klo 00.00. Pyöräilyn lähtö- ja maalipaikkana toimii Kangasniemen urheilukeskuksen alueella sijaitseva jäähalli ”Tehomet Areena” (os. Teollisuustie 14).

Taukopaikan tunnelmia

Taukopaikan tunnelmia.

Taukopaikkoja 133 kilometrin reitillä on neljä: Kortesalmella Kangasniemellä, Tuukkalan kylällä Hirvensalmella, Väisälänsaaressa Hirvensalmella ja Läsäkoskella Kangasniemellä. 106 kilometrin reitillä taukopaikkoja on kolme: Tuukkala, Väisälänsaari ja Läsäkoski. Taukopaikoilla on purtavaa ja juotavaa tarjolla. Taukopaikkoja pitävät paikalliset yhdistykset.

Pyöräilijöiden turvallisuudesta huolehditaan tarkoin. Kypärä ja matkapuhelin ovat pakolliset varusteet, ja paikkaussarja suositeltava. Koko tapahtuman ajan reitillä kulkee huoltoautoja, joiden tiimit auttavat kaikissa haasteissa. Ja jos satutkin uupumaan matkalla – ei hätää. Soitat vaan järjestäjille, niin saat tarvittaessa kyydin takaisin kilpailukeskukseen. 🙂

ELÄMYSSARJA ON TÄYNNÄ, EIKÄ ILMOITTAUTUMISIA OTETA ENÄÄ VALITETTAVASTI VASTAAN. TERVETULOA KUNTOSARJAAN!


Ilmoittautuminen

Osallistumishinnat ovat

Kuntosarja                                                                              Elämyssarja
– Su 23.6. saakka hinta 45€                                                – Su 23.6. saakka hinta 66€
– 24.6. – 28.6. hinta 55€                                                      – 24.6.-28.6. hinta 76€

Ilmoittautua voit täältä: https://www.webropolsurveys.com/S/555311B283A14876.par

Ilmoittautuminen rekisteröityy, kun olet ilmoittautunut ja maksanut osallistumismaksun. Mainitse maksaessasi sarjasi.

Paikanpäällä ei ole mahdollista ilmoittautua. Hintaan sisältyvät taukopaikkojen tarjoilut ja ruokailu maalissa sekä yllätyspalkinto. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan sponsoripalkintoja. Peseytymismahdollisuus maalissa.

Osallistumismaksun maksutiedot:
Saaja: Kangasniemen Kalske ry
Tilinumero: FI70 5105 0640 0467 70


Järjestävät ja lisätietoja

Tapahtuman pääjärjestäjät ovat Kangasniemen Kalske ry ja Puulan Järvipelastajat ry.

Lisätietoja tapahtumasta: Hannu Tiusanen, hannutiusanen15@gmail.com, 040-8301023.

 

Tervetuloa kokemaan Suomen kesän lumo kauniin Puula-järven maisemissa liikunnasta nauttien!

 

Puulan Pyöräilyn reittiä Väisälänsaaressa. Kuvia viime vuoden Puulan Pyöräilystä voit katsoa täältä: https://kalske.fi/galleria/