Kangasniemen Kalske - Liikkumisen iloa

Veera Huikko ja Matias Sippo oravapolkumestareiksi

Kuvassa Kalskeen neljänneksi sijoittunut joukkue: Venla, Veera ja Helmi Huikko, sekä aloittaja Matias Sippo.

Hankasalmen Kovalanmäellä kilpailtiin maanantaina 12.6.2017 Keski-Suomen alueen oravapolkusuunnistukset. D10RR sarjassa Kalskeen Veera Huikko suunnisti mestaruuden arvoisesti ajalla 9.52 ja päihitti 27 sekunnin erolla Jämsän Retki-Veikkojen Elli Tainin. Kolmas oli Suunta Jyväskylän Peppi Jetsu 31 sekuntia Veerasta jääneenä. Samassa sarjassa Ella Liikanen oli viides (11.29), Venla Huikko seitsemäs (11.58) ja Siiri Suomi kahdeksas (12.00).

Vanhimmassa poikien H16 sarjassa tuli myös mestaruus Kalskeelle Matias Sipon toimesta ajalla 49.29. Tyttöjen D14-sarjassa Eerika Liikanen oli 12. ja D16-sarjassa iso sisko Noora neljäs.

Kovalanmäeltä siirryttiin sitten Kangasniemelle ja Koittilan koululle pitämään Keski-Suomen alueen vuotuista oravapolkuleiriä ja oppimaan suunnistuksen saloja ja viettämään ikimuistoisia hetkiä sanahenkisessä porukassa. Leiri  päättyi totuttuun tapaan keskiviikkona pidettyihin oravapolkuviesteihin. Viestin ensimmäinen ja viimeinen osuus olivat normaaleja suunnistusratoja ja kaksi väliosuutta viitoitettuja RR-ratoja. Joukkueen yhteisikä piti olla alle 48 vuotta ja joukkueessa oli oltava vähintään yksi tyttö. Oravapolkuviesti on yksi arvaamattomimmista viesteistä. Tilanteet vaihtelevat osuuksittain ja jännitystä riittää aina loppumetreille saakka. Niin nytkin.

Kalskeen viestin aloitti hyvään kevatkuntoon päässyt Matias Sippo, joka pyyhälsikin ensimmäisenä vaihtoon Suunta Jyväskylä kannoillaan 12 sekunnin päässä. Kolmantena vaihtoi Jämsän Retkiveikot kolmisen minuuttia Kalskeen perässä. Toisella osuudella maanantaina aluemestaruuden voittaneella Veera Huikolla oli vaikeuksia ja sijoitus putosi neljänneksi. Kärkeen siirtyi Suunta jo yli neljän minuutin erolla Retkiveikkoihin, kolmantena oli Suunnan kolmosjoukkue. Kolmannella osuudella tilanne kärjen osalta tasoittui, kun Retkiveikot pääsivät jo näköetäisyydelle 25 sekunnin päähän edelleen johtavasta Suunnasta. Kalske puolestaan siirtyi kolmanneksi Venla Huikon erinomaisen juoksun ansiosta. Neljäs osuus ei tuonnut muutosta kärkijoukkueiden osalta. Suunta voitti mestaruuden lopulta yli seitsemän minuutin erolla Retkiveikkoihin. Harmittavasti Suunnan kolmosjoukkue kiri ohi Kalskeen ankkurin Helmi Huikon ja Kalskeen oli tyytyminen neljänteen sijaan. Kalskeen toinen joukkue Eerika Liikanen, Ella Liikanen, Siiri Suomi ja Sanni Partti eivät saaneet hyväksyttyä tulosta tällä kertaa, mutta varmasti roimasti hienon kokemuksen ja oppia roppakaupalla.

Oravapolkukisoista ja leireiltä tulevaisuuden Jukolan juoksijat saavat hyvää perusoppia ja kipinää jatkaa tätä luonnon läheistä harrastustaan.