Puulan pyöräily 2018 - Pala kauneinta Suomea kahdella renkaalla

30.06.2018 14:00

Kesäkuun 30. päivä 2018 pyöräillään järjestyksessään neljäs Puulan pyöräily.

Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan liikunnallinen elämystapahtuma neljän kunnan Kangasniemen, Joutsan, Hirvensalmen ja Mikkelin alueella. Reitti kulkee Kangasniemen kirkonkylältä Joutsantien kautta Hirvensalmelle ja sieltä edelleen Väisälänsaaren ja Vanhamäen kautta valtatie 13 pitkin takaisin Kangasniemelle. Pyöräilyn lähtö- ja maali sijaitsevat Kangasniemellä. Reittikartan löydät tämän sivun alalaidan linkistä. Tule ja ota kaverisikin mukaan!

Voit pyöräillä koko 133 kilometrin matkan Puulan ympäri tai voit hypätä välillä lautan kyytiin yli Puulan, jolloin pyöräiltävää matkaa kertyy 106 kilometriä. Lautta kulkee väliä Käräjäniemi-Mainiemi. Lauttaan mahtuu rajoitetusti osallistujia, joten ole nopea, jos haluat varmistaa paikkasi. Ilmoittaudu kuntosarjaan, jos haluat polkea koko matkan Puulan ympäri. Jos haluat välillä lautan kyytiin, niin ilmoittaudu elämyssarjaan.

Väisälänsaaressa Puula avautuu komeimmalla tavalla reitillä ja siellä tie on hiekkatietä. Jos haluat polkea koko matkan asfalttitietä, niin tällöin voit ajaa Otavan ja Korpikosken kautta (Huom! asfalttitie tällä pätkällä melko huonossa kunnossa). Tällöin matkaa kertyy 140 kilometriä ja sarjasi on myös kuntosarja. Jos ajat tämän 140 km:n matkan, niin ilmoita siitä ilmoittautuessasi lähdössä. Tätä osaa ei ole opastettu ja tällöin on kolme taukopaikkaa Väisälänsaaren taukopaikan jäädessä pois.

Pyöräilyn lähtö tapahtuu kahdessa erässä niin, että elämyssarjalaiset (eli välillä lautalla matkaavat) starttaavat klo 14.00. Kuntosarjalaiset lähtevät tuntia myöhemmin eli klo 15.00. Maalissa on molempien sarjojen osallistujien oltava viimeistään sunnuntaina klo 00.00. Pyöräilyn lähtö- ja maalipaikkana toimii Kangasniemen urheilukeskuksen alueella sijaitseva jäähalli ”Tehomet Areena” (os. Teollisuustie 14).

Maisemia reitiltä 2017Taukopaikkoja 133 kilometrin reitillä on neljä: Kortesalmella Kangasniemellä, Tuukkalan kylällä Hirvensalmella, Väisälänsaaressa Hirvensalmella ja Läsäkoskella Kangasniemellä. 106 kilometrin reitillä taukopaikkoja on kolme: Tuukkala, Väisälänsaari ja Läsäkoski. Taukopaikoilla on purtavaa ja juotavaa tarjolla. Taukopaikkoja pitävät paikalliset yhdistykset.

Ilmoittautuminen perjantaina 29.6. tapahtuu laittamalla tarvittavat tiedot Hannu Tiusaselle osoitteeseen hannutiusanen15@gmail.com. Tiedot ovat: sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja kumpaan sarjaan ilmoittaudut.

Ilmoittautuminen rekisteröityy, kun olet ilmoittautunut ja maksanut osallistumismaksun. Mainitse maksaessasi sarjasi.

HUOM! Tilanne 29.6.: Muutama paikka vapaana Elämyssarjassa. Ole nopea, jos haluat paikan veneeseen Käräjäniemestä Mainiemeen.

Hinnat porrastetusti

Kuntosarja                                                                                       Elämyssarja

– Su 24.6. saakka hinta 45€                                                                – Su 24.6. saakka hinta 65€

– 25.6. – 29.6. hinta 55€                                                                      – 25.6.-29.6. hinta 75€

Paikanpäällä ei ole mahdollista ilmoittautua. Hintaan sisältyvät taukopaikkojen tarjoilut ja ruokailu maalissa, sekä yllätyspalkinto. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Peseytymismahdollisuus maalissa.

Osallistumismaksun maksutiedot:
Saaja: Kangasniemen Kalske ry
Tilinumero: FI70 5105 0640 0467 70

Tapahtuman pääjärjestäjät ovat Kangasniemen Kalske ry ja Puulan Järvipelastajat ry.

Lisätietoja tapahtumasta: Hannu Tiusanen, hannutiusanen15@gmail.com, 040-8301023.

 

Tervetuloa kokemaan Suomen kesän lumo kauniin Puula-järven maisemissa liikunnasta nauttien!

 

LiiteKoko
Puulan pyöräilyn reittikartta.png511.42 Kt