Jonna Halttuselle MM-hopeaa ja -pronssia

EM- ja MM-hiihtosuunnistukset Imatralla

Viime viikolla Imatralla kilpailtiin hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut juniorien ja veteraanien sarjoissa ja EM-kilpailut pääsarjoissa ja nuorten sarjoissa. 

Kalskeen ainoa edustaja Jonna Halttunen voitti hopeaa ja pronssia D45-sarjassa. Kisat olivat Jonnalle ensimmäiset kahteen vuoteen, joten melkoisesta "comebackista" voitaneen puhua. Torstain pitkän matkan kilpailussa Jonna hävisi kilpailun voittajalle Saloisten Reippaan Ulla Silventoiselle 2.15. ja voitti puolestaan kolmanneksi sijoittuneeseen Navin Kirsi Korhosen 2.13.

Keskimatkan ensimmäisessä osakilpailussa Epilän Esan Sirra Toivonen oli nopein, toisena oli pitkän matkan kultamitalisti Ulla Silventoinen ja Jonna hienosti kolmantena. Jonnan ero kärkeen oli 4.11 ja toiseen sijaan 2.36. Toisessa osakilpailussa Jonna petrasi sijoitusta yhdellä ja hävisi osakilpailun voittajalle, Ulla Silventoiselle, vain 10 sekuntia. Kolmas oli Sirra Toivonen vajaan minuutin päässä kärjestä. Yhteisajoissa ensimmäisen osakilpailun järjestys kuitenkin pysyi ja Jonna pääsi pokkaamaan pronssia.

Jonna kommentoi omia suorituksiaan näin: - "oli suuri ilo siitä, että sain olla jälleen mukana ja kroppa kesti! Kahden hisu-taukovuoden jälkeen kartanlukutaito tuntui olevan vähän kadoksissa mutta toisaalta onnistuin trimmaamaan vauhdin tämän hetkisiin suunnistustaitoihini niin ettei jättipummeja tullut; missattuja kaarroksia jaksoin myös yllätyksekseni ottaa suksella kiinni. Haastavaa oli teknisesti ja suunnistuksellisestikin. En jalkautunut tai kaatunut kertaakaan, vaan etenin varoen, suppalaskut jopa ylivaroen. Tuntui myös siltä, että tatsi parani startti startilta; niinpä onkin kiva lähteä ensi viikonloppuna sprinttiin Mikkeliin."