Hiihtosuunnistuksen SM-pitkä ja -viesti Jämsässä, 12.-13.02.2011. 2 kultaa, 2 plakettisijaa

Jonna Halttuselle jälleen pitkänmatkan SM-kultaa D40-sarjassa. Outi Valkonen oli D20-sarjassa plakettisijalla 10. Kaikkiaan henkilökohtaisessa kilpailussa oli Kalskeelaisia mukana 13 henkeä.

Viesteissä Kalskeen molemmat joukkueet pääsivät palkinnoille. Valkosen sisarustrio (Viivi, Outi ja Oona) pokkasivat kultaa D20-sarjassa. Oona aloitti viestin ja otti johtopaikan heti paukusta eikä siitä enää luopunut, vaikka pieni virhekin matkalle mahtui. Eroa vaihdossa Navin Laura Virjulaan oli 2,5 minuuttia. Toisella osuudella Outi suunnisti varmasti ja suksikin kulki aivan eri tavalla kuin edellisenä päivänä. Vaihdossa ero oli toiseksi nousseeseen Kangasalaan jo lähes 9 minuuttia. Sisaruksista nuorin vasta 15-vuotias Viivi hallitsi hermonsa hyvin ja teki sen mitä pitikin, virhettömän suorituksen ja toi Kalskeen tytöt voittajana maaliin. Voitto oli jopa ylivoimainen, sillä eroa kisan hopeajoukkueeseen Kangasala SK1:een kertyi lopulta yli 6 minuuttia. Kyseessä lienee myös historian ensimmäinen sisarusvoitto.
Poikien H16-sarjan joukkue Severi Heiskanen, Olli Pynnönen ja Pietu Heiskanen sijoittui puolestaan kuudensiksi. Severi aloitti viestin ja toi sen hienosti neljäntenä vaihtoon. Eroa johtaneeseen Naviin oli n. 2 minuuttia. Olli joutui päästämään 2 joukkuetta ohitseen ja vaihtoi kuudentena. Ankkuri Pietu piti sijoituksen. Eroa voittaneeseen Navin joukkueeseen oli vähän yli 30 minuuttia.