Kangasniemen Kalskeen urheilukoulu

Kangasniemen Kalske aloittaa kesällä 2014 lasten ja nuorten urheilukoulun. Koulu on tarkoitettu 10-15 vuotiaille tytöille ja pojille.

Tausta

Tutkittu tosiasia on, että lasten ja nuorten fyysinen kunto on heikentynyt viimeisten vuosikymmenien aikana. Tämä johtuu suurimmaksi osaksi yksinkertaisesti siitä, etteivät he liiku riittävästi. On kuitenkin myös tutkittua ja nykyään hyvin tiedostettua, että liikunta ja hyvä fyysinen kunto tukevat lapsen kasvua, ja lapsena opitut hyvät, liikunnalliset elämäntavat kantavat useis läpi elämän tukien niin terveyssä kuin henkistä ja fyysistä jaksamistakin.

Miksi ja millä tavoin

Urheilukoulun tavoitteena on antaa valmiudet monipuoliselle kunnon ja liikuntataitojen kehittämiselle. Tämä luo pohjaa niin liikunnallisille elämäntavoille kuin mahdolliselle aktiiviurheiluharrastuksellekin. Tasoryhmät mahdollistavat harjoittelun niin aloitteleville kuin kilpailu-urasta haaveileville nuorille urheilijoille. Urheilukoulussa tämä kaikki toteutuu ennen kaikkea hauskasti ja porukan yhteishenkeä hyödyntäen.

Kalskeen urheilukoulu rikkoo laji- ja seurarajoja, ja osallistua voivat minkä tahansa liikuntalajin harrastajat. Tavoitteena on ennen kaikkea harjoitella ohjatusti, tehokkaasti ja hauskasti perustaitoja, joita ihminen tarvitsee fyysisen, motoorisen ja koordinaationaalisen kehityksensä kannalta. Näitä perustaitoja ovat muun muassa juoksut, hypyt ja loikat, heitot, venytykset sekä voimaharjoitteet. Kyseisiä ominaisuuksia tarvitaan missä tahansa lajissa, ja niiden kehittyminen lapsuus- ja nuoruusvuosina on fyysisen kehityksen kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Tärkeää on, että taitoja harjoitetaan mahdollisimman monilla eri harjoitteilla ja lajeille. Urheilukoulussa mukana olevat ammattilaiset luovat kullekin osa-alueelle hauskoja mutta kehittäviä harjoitusmuotoja, ja kukin vastaa omaan ydinosaamiseensa liittyvien taitojen valmennuksesta. Näin kaikki käytössä oleva tietotaito saadaan hyödynnettyä osallistujan eduksi.

Kummiurheilijat

Moni kaikkien aikojen tunnetuimmista kalskeelaisurheilijoista on lupautunut kummiurheilijaksi urheilukoululle tunnustaakseen sen tärkeyttä ja tukeakseen koulua. Urheilukoulun kummiurheilijat ovat:

Kummiurheilijoiden lisäksi urheilukoulussa on mukana monia etenkin nuorempia seuran urheilijoita, jotka jakavat osaamistaan ja vetävät harjoituksia osallistujille.

Milloin ja missä

Seuralla on tavoitteena, että urheilukoulu käynnistyy kesäkuun aikana. Harjoittelupaikat ovat pääosin urheilukeskuksen alueella - kentällä, sen ympäristössä, juoksusuoralla ja kuntosalilla. Poikkeavista paikoista ilmoitetaan erikseen.

Miten osallistun

Urheilukouluun osallistujuutta haetaan. Mikäli olet kiinnostunut, lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen:

Kari Sinkkonen (0400 447 849)
Läämingin rantatie 90
51200 Kangasniemi
tai sähköpostitse osoitteeseen kassinkkonen@gmail.com.

Kerro hakemuksessa vapaasti itsestäsi, liikuntataustastasi, motivaatiostasi sekä tavoitteistasi urheilukoulun ja yleisesti liikunnan/urheilun suhteen. Osallistumisikä on 10-15 vuotta (+/- 1 vuosi).

Osallistumismaksu on 30 €/vuosi. Maksu sisältää opetuksen, valmennuksen, harjoituspäiväkirjan ja tunnustuksellisen harjoituspaidan. Ennen aloitusta tulee tehdä terveydentilan tarkastus.

Johtoryhmä/valmentajat

Urheilukoulusta vastaa useita valmennusteoksia kirjoittanut ja muun muassa Pekka Vasalan olympiavoittoon valmentanut Kari Sinkkonen (yhteystiedot yllä). Muut johtoryhmän jäsenet ovat:

Nähdään kesällä, tervetuloa mukaan!
 
Kangasniemen Kalskeen urheilukoulu