Kalskeen syyskokouskannanotto: Urheilukenttä tulee peruskorjata

Kangasniemen Kalske ry                                                                                           31.10.2016

 

Kangasniemen Kalske: Urheilukenttä tulee peruskorjata

Kangasniemellä on mitä mainioimmat liikunta- ja urheilupaikat. Lukuun ottamatta urheilukenttää. On selvää, että urheilukeskuksessa sijaitseva urheilukenttä tulee peruskorjata mitä pikimmiten. Urheilukenttä on valmistunut vuonna 1982. Sen jälkeen kentälle ei korjauksia ole tehty, minkä näkee jo päältäpäin katsottunakin. Kentän peruskorjaukseen kuluva raha kasvaa koko ajan ja siksi korjauksen lykkääminen ei ole minkään tahon kannalta järkevää. Kenttä on jo vaarallinen sitä käyttäville. Kentästä johtuvista loukkaantumisista ja tapaturmista on sen omistaja eli kunta vastuussa. Tällaista riskiä ei kunnan ole järkevää kantaa.

Kunnossa olevasta urheilukentästä hyötyvät monet ja on kaikkien käytössä ilman maksuja. Se on kaikkien kuntalaisten liikunta- ja urheilupaikka, minne jokainen voi mennä kuntoaan testaamaan tai hyvinvointinsa puolesta liikkumaan. Se on syksyisin ja keväisin koululaisten ja oppilaiden liikunnan harrastamisen paikka. Se on vuodenmittaan hyvin useiden liikunta- ja urheilutapahtumien pitopaikka, joissa liikkuu ihmisiä lapsista jo ikääntyneisiin saakka. Pelkästään kesäisin lähes 50-vuotta Kangasniemellä pidetyt lasten yleisurheilukisailut ”Ikärit” saa liikkumaan useampi sata lasta joka kesä. Kentällä on käyty myös useita arvokilpailuja. Investoinnin tuloksena tulisi olla kenttä, joka täyttää taas yleisurheilun Suomen mestaruus – kilpailujen vaatimukset.  Ilman peruskorjausta vaarana on kentän käytön kieltäminen ensi kesänä ja kaiken tämän toiminnan merkittävä heikkeneminen tai loppuminen kokonaan.

Soten siirtyessä kuntia laajempien toimijoiden järjestettäväksi, nousee ihmisten hyvinvoinnin edistäminen kuntien entistäkin keskeisemmäksi tehtäväksi. Hyvät liikunta- ja urheilupaikat ovat keskeisiä tekijöitä ihmisten hyvinvointia edistettäessä. Urheilukentän peruskorjaus on Kangasniemen kunnan investointilistalla ensi vuodelle, mikä on erinomainen asia. Muun muassa edellä kuvattujen syiden vuoksi Kangasniemen Kalske toivoo kunnanhallituksen ja lopulta kunnanvaltuuston päättävän urheilukentän peruskorjauksen aloittamisesta ensi vuonna.