Hyvinvointiseminaari la 19.11. klo 12.30 alkaen: Luennoitsijoina Petteri Sveins ja Mikko Paunonen!

19.11.2016 12:30 19.11.2016 16:00

Kalske järjestää kaikille avoimen Hyvinvointiseminaarin lauantaina 19.11. klo 12.30 alkaen Kangasniemi-salissa (Kangasniemen kunnantalo; os. Otto Mannisen Tie 2, 51200 Kangasniemi).

Seminaarin aikataulu:
  • klo 12.30 Seminaarin avaus, glögitarjoilu
  • klo 12.45-13.45 Petteri Sveins / psyykkinen valmennus
  • klo 13.45-14.45 Mikko Paunonen / urheilijan palautuminen
  • klo 14.45-15.30 Paneelikeskustelu, mukana paikallisia edustajia
  • klo 15.30 Kahvit ja vapaata seurustelua
  • klo 16.00 Seminaari päättyy

Tilaisuus on maksuton ja aiheet sopivat kaikille hyvinvoinnista, liikunnasta ja terveydestä kiinnostuneille.

Psyykkisestä valmennuksesta luennoimassa erityistason psykoterapeutti Petteri Sveins, joka toteuttaa psyykkistä valmentautumista mm. urheilijoille.

Erityistason psykoterapeutti Petteri Sveins on oman alansa meritoitunut ammattilainen. Referensseinä mainittakoon valinta Vuoden Sosiaalityöntekijäksi Suomessa, Tiedonjulkistamisen Valtionpalkinto sekä Terve-Sos Kunniakirja. Psyykkisen valmentajan tehtäviä hän on hoitanut parinkymmenen vuoden ajan Suomessa ja kansainvälisillä foorumeilla. Petterin käyttämät psykologisen valmentautumisen menetelmät perustuvat psykoterapeuttisesta työskentelystä tuttuihin menetelmiin. Urheilijaa tuetaan kokonaisvaltaisesti ja edesautetaan urheilijan kasvua täysipainoiseksi, hyvinvoivaksi ihmiseksi. Viime aikoina esillä on erityisesti ollut työskentely aituri Oskari Mörön psyykkisenä valmentajana. Katso lisää: www.sveins.fi

Mikko Paunonen, yksi maamme kokeneimmista personal trainereista, luennoi urheilijan palautumisesta.

Mikko Paunonen on yksi maamme kokeneimmista personal trainereista. Pitkän valmennusuran lisäksi hän on toiminut jo 15 vuoden ajan kuntosaliohjaajien, fysioterapeuttien ja personal trainereiden kouluttajana. Mikko on koulutukseltaan Personal trainer, koulutettu hieroja sekä ravintovalmentaja. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Lontoon Naturopaattisessa Akatemiassa (Iridologia, eli silmänpohjatutkimus, sekä Kiinalainen ravitsemusterapia ja lääketiede), sekä CHEK-instituutissa (Yhdysvalloissa ja Britanniassa) jossa on erikoistunut kinesiologian, biomekaniikan, henkisen valmennuksen, sekä ravitsemuksen osa-alueisiin. Hänet on valittu myös CHEK (www.chekinstitute.com) (Corrective Holistic Exercise Kinseology) -instituutin yhdeksi kansainvälisistä mentoreista.

Nykyisin hän opiskelee Yhdysvalloissa Z-Health organisaatiossa (http://zhealtheducation.com/) mm. neurologiaa, sekä aivojen ja muiden kehon eri aistijärjestelemien toimintaa, jonka kautta kuntoutus, suorituskyvyn optimointi, kehon kokonaisstressikuormituksen arviointi sekä liiketaitomekanismit saavat aivan uuden merkityksen hyvinvoinnin kentässä.

Kouluttajana ja luennoitsijana Mikkoa kuvaavat parhaiten termit perusteellisuus, ihmiskeskeisyys, humoristisuus sekä havainnollistamisen taito. Hänen valmennusfilosofiansa voi kiteyttää sanoihin kokonaisvaltaisuus, yksilö ja pysyvä muutos. Mikon mukaan ihminen onkin osiensa summa, systeemi systeemien sisällä, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Valmentajalla tulee olla taito ja ymmärrys katsoa kokonaisuutta, opettaa ymmärtämään asioiden yhteyksiä ja tukea kestävää sekä pysyvää muutosta.

Lisäksi paneelikeskusteluun osallistuvat

Johanna Hokkanen

”Moikka! Olen Johanna, 21-vuotias tavoitteellinen urheilijaneitonen Kangasniemeltä. Lajini on yleisurheilu ja siinä 3-loikka. Valmentajanani toimii Heikki Kyröläinen, joka on itsekin edustanut urallaan Kangasniemen Kalsketta. Teemme Jyväskylässä kovasti töitä kohti kautta 2017, josta tulee vielä hyvä. Tulevaisuuden tavoitteisiini kuuluu mm. Kalevan-kisojen finaalipaikka sekä henkilökohtainen SM-mitali 22-vuotiaiden sarjassa.”

Anni Laitinen

"Tervehdys! Olen Laitisen Anni, 30-vuotias äiti, personal trainer -yrittäjä, sosionomi ja kilpaurheilija Kangasniemeltä. Toiminimellä AL-Fitness olen valmentanut paikkakunnalla ja lähikunnissa vuodesta 2011 ja tällä hetkellä työskentelen myös Fressi Mikkelissä trainerina. Asiakaskunnassani on sekä kuntoilijoita että tavoitteellisia urheilijoita. Aiempi lajitaustani juontaa juurensa Kalskeessa suunnistukseen, mutta tällä hetkellä lajini on amerikkalainen jalkapallo, jossa tieni parissa pelivuodessa vei maajoukkueen karsintoihin asti. Tulevalla kaudella pelaajavalmennan Mikkeli Lady Bouncercissa."

sekä Kari Sinkkonen

Kari on vuodesta 1961 lähtien eli jo yli 50-vuoden ajan valmentanut liikunnanohjaaja/valmentaja. Tuosta ajasta hän oli Suomen Urheiluliiton palveluksessa 17,5 vuotta. Vuosina 1968-1982 ja 2001 hän toimi kestävuusjuoksun vastaavana päällikkönä. Kari on Suomen Valmentajat yhdistyksen perustajajäsen, ollut puheenjohtaja 1977-1982 ja nykyisin kunniapuheenjohtaja.

Karin perustaman kestävyysjuoksutallin urheilijat ovat saavuttaneet 542 SM-mitalia, joista 456 on hänen omien valmennettaviensa. Karin valmennettavat ovat saavuttaneet yhden olympiavoiton, kaksi maailmanmestaruutta ja joitain muitakin arvokisamitaleja.

Kari on luennoinut 12 maassa ja Euroopan valmentajakongressissa 1973, 1975 ja 1991 sekä tehnyt opintomatkoja 20 maassa. Kari on myös kirjoittanut seitsemän YU-aiheista kirjaa/opasta.

Ja tällä hetkellä Karihan toimii myös Kalskeen urheilukoulun vastaavana valmentajana.

Tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa Lumilyhtyarpoja, joista saatu tuotto käytetään lasten ja nuorten toiminnan tukemiseen. Arvan hinta 6€ (käteinen). Lisätietoja arvoista ja voitoista: www.lumilyhty.fi

Tervetuloa!