Milja Halttunen ja Arttu Paalanen päättivät kesäkauden hyvillä SM-sijoituksilla

Imatran uudella ja upealla ampumahiihtostadionilla käytiin viime viikonloppuna rulla-ampumahiihdon SM-kilpailut. Kalskeesta olivat kilpailemassa 15-vuotisissa Milja Halttunen ja Arttu Paalanen ja 19v-sarjassa Emma Hirvonen.

Milja Halttusen syyskunto on edelleen kohdallaan, kun pikamatkalla tuli hyvä 5. sija ja normaalikilpailussa vielä parempi 4. sija. Pikakilpailu sujui sakoilla 1+2 ja normaalimatka 1+1+1, jonka viimeisen ampumapaikan niukkaakin niukkaampi ohilaukaus vei harmittavasti mitalin. Eroa pronssiin jäi 23,1 sekuntia. Pikamatkan voittaja oli Ahveniston Kaisa Keränen (0+0) ja normaalimatkan Hollolan Jatta Tuominen nolla-ammunnalla. Sarjassa kilpaili peräti yhdeksäntoista tyttöä.

Kesäkauden kilpailujen perusteella voi Milja Halttuselta odottaa talvikaudella menestystä myös suksilla.

Myös Arttu Paalanen teki molemmilla matkoilla tasaiset ja hyvät suoritukset. Pikamatkan 6. sija (2+3) ja normaalimatkan 5. sija (2+1+1) antavat odottaa Artulta talven lumilla vielä parempaa. Kun Artun ammunta loksahtaa entisiin uomiinsa, sarjan terävin kärkikin on tavoitettavissa. Nyt pikamatkan voitti Puijon Hiihtoseuran Arttu Heikkinen nolla-ammunnalla ja normaalimatkan Ahveniston Ampumahiihtäjien Seeti Salonen myös nolla-ammunnalla. Sarjassa kilpaili kymmenen poikaa.

Emma Hirvonen osallistui vain pikamatkalle, josta tui 11. sija (2+3).

Katso pikamatkan tulokset http://biathlonimatra.fi/ResultatListe_Skiskyting_fi217_09_2016_14_47_33... ja normaalimatkan tulokset http://biathlonimatra.fi/ResultOfficialSundayMorning.pdf