Kolmen SM-mitalin ampumajuoksut Hollolassa

Ampumajuoksun SM-kilpailut Hollolassa 2.-4.9.2016 olivat osanottajamenestys lajille, mutta myös menestys Kalskeen kilpailijoille. Nähtiinpä penkalla ja juoksu-uralla myös itse Sami Jauhojärvi, jolle tämä laji lienee vähän oudompi kuin hiihto. Kenttäkuulutuksesta vastasi kaikkien tuntema veteraaniselostaja Anssi Kukkonen.

                                                       Viesteillä aloitettiin                                                     

Kalske osallistui perjantain viesteihin kahdella joukkueella eli M15-sarjassa ja M200-sarjassa. Sääntöjen sallima sekajoukkue Milja Halttunen, Aapo Kuosmanen ja Arttu Paalanen päätyi sijalle kuusi vaiherikkaiden kilpailutapahtumien jälkeen.  Milja Halttunen toi avausosuudelta puhtaalla ammunnalla viestin vaihtoon viidentenä reilut puoli minuuttia kolmannesta sijasta, joka oli siten vielä haarukassa, mutta jatko-osuudet eivät menneet odotetulla tavalla. Viestivoittaja oli myös kova ah-seura eli Ounasvaaran Hiihtoseura. Kilpailuun otti osaa seitsemän joukkuetta.

                                                     M-200 sarjasta hopeaa

Kalskeen aikamiestrio Hannu Sihvonen, Lassi Tiihonen ja Eero Sievänen juoksi kahden joukkueen kisassa hopealle.  Kultaakin tarjottiin, mutta epäonnen myötä tuli 2 min. lisäaikaa ja voitto lipsahti Halikon Hakoniskoille.

M200-sarjan viestiä Kalske vei varmoissa käsissä:  Hannu Sihvonen aloitti, Lassi Tiihonen jatkoi ja Eero Sievänen lopetti SM-hopealle.                                                

 

Milja Halttuselle SM-pronssi

N15-sarjan 3 km:n pikakilpailuun oli Milja Halttunen toipunut flunssasta ja voitti pronssia. Kohtuulliset 1+2 ammunta ja juoksu riittivät runsassakkoisessa kilpailussa hienosti himmeimmälle mitalille. Sarjan ylivoimainen voittaja oli Ahveniston Ampumahiihtäjien Kaisa Keränen (2+1), jolle ei tänä kesänä ole löytynyt voittajaa.  Miljan ero kärkeen vajaa 1,5 min. Kovassa sarjassa kilpaili 16 tyttöä.

Milja Halttunen on löytämässä varmuutta myös ammuntaan, mikä antaa talvea ajatellen entistä paremmat lähtökohdat. Tosin sarjakin kovenee ja mukaan tulee myös pystyammunta.

M14-sarjassa samalla matkalla sijoittui Aapo Kuosmanen (1+1) mukavasti viidentoista pojan joukossa seitsemänneksi. Aapon ero voittajaan Kontiolahden Ville-Valtteri Karviseen (2+1) oli 1,23. Vuotta vanhemmissa Arttu Paalasen (2+2) sijoitus oli myös sarjan puolivälissä eli hyvä kuudes sija yhdentoista pojan kilpailussa. Eroa kärkeen voittajaan Seinäjoen Artturi Hautaniemeen (0+1) tuli vähän toista minuuttia.

M65:ssa 3 km:llä jäi Hannu Sihvonen (3+1) vain niukasti (3,8 sek.) mitalien ulkopuolelle sijoittuen neljänneksi. Lassi Tiihonen (1+2) sijoittui samassa sarjassa kahdeksanneksi.  Kymmenen miehen kisan voittaja oli Henning Nynäs Larsmo IF:stä (0+2).

M70:ten 3 km:llä hävisi Eero Sievänen (1+2) pronssin harmittavasti vain 1,2 sek:lla. Martti Järvinen (3+3) juoksi kuudenneksi ja Antero Sorvali (2+4) kahdeksanneksi yhdeksän miehen joukosta.  Voittaja oli Kurikan Aimo Lehtiniemi (3+3).

                                                  Eero Sieväselle SM-hopea

Sunnuntaina oli vuorossa normaalimatkat.  Milja Halttunen (1+2+1)  jatkoi hyviä esityksiä ollen nyt 5 km:llä kuudes. Kaksoisvoittajaksi juoksi nolla-ammunnalla Kaisa Keränen. Aapo Kusmasen (2+2+2) sijoitus oli 11.sta ja Arttu Paalasen (1+2+3) 8.

Eero Sievänen paikkasi (1+4+0+2) hienosti edellispäivän sekuntitappion ja pokkasi kisoista toisen hopean Halikon Kari Vähäkylän (2+1+3+1) jälkeen. Martti Järvisen sijoitukseksi tuli viides ja Antero Sorvalin seitsemäs sija. 

Eero Sievänen -kokemusta, taitoa ja vauhtia. Tottunut pokkaamaan mitaleja. Yksi Kalskeen monista ah-veteraaneista, jotka ovat voittaneet Suomessa ampumahiihdosta ja -juoksusta kymmenien vuosien varrella lähes lukemattoman määrän kilpailuja ja palkintoja.   

Katso tulokset viesteistä http://www.hollolanurheilijat.com/@Bin/484433/Tulokset_Viesti.pdf pikakilpailusta http://hollolanurheilijat-com-bin.directo.fi/@Bin/b1020b3ffe5ccd1ccbd43e8cb399664d/1473099835/application/pdf/484188/PikaTulos.pdf ja normaalikilpailusta http://www.hollolanurheilijat.com/@Bin/484413/tulokset+sunnuntain+normaalimatkat.pdf

Kuvat Hollolan Urheilijoiden kotisivuilta