Kalskeen ampumahiihdolla hieno SM-päivä 4.2.2017 Tuusulassa; Milja Halttuselle ja Arttu Paalaselle pronssi yhteislähtökisassa

                                                    Työ alkaa tuottaa tulosta

Kalskeen nuoret ampumahiihtäjät näyttivät osaamisensa Tuusulan SM-ampumahiihdoissa 4.2.2017. Molemmat 16-sarjan kilpailijat Milja Halttunen ja Arttu Paalanen voittivat SM-pronssin tiukassa ja jänittävässä kilpailussa. Saavutus hakee vertaistaan  useammankin  vuoden ajalta. Menestyksen eteen on tehty kovasti työtä ja jotain tällaista on osattu hienoisesti odottaakin. Itseluottamus omiin kykyihin yhdistettynä taitoon ja nopeuteen tuo menestystä lajissa kuin lajissa, tässä tapauksessa nyt ampumahiihdossa.

                                                    Hiihtovauhdilla mitaleille

Miljan kolmas sija 6 km:llä tuli ennenkaikkea hyvällä hiihdolla, sillä ammunta sujui vain kohtuullissti, sakot 1+1+2. Voittajaan Ahveniston Kaisa Keräseen (0+1+2) jäi eroa 1.12 min. Keräsen ajalla olisi voitettu vuotta vanhemmatkin, joten sarja oli kova.  Siinä kilpaili 18 tyttöä.

Arttu jatkoi hetkeä myöhemmin mitalikantaa ja voitti poikien 7 km:llä myös pronssia. Arttu ampui sakkoja 2+1+2, mutta piti kiirettä ladulla ja sijoittui kolmanneksi. LBT:n Matias Maijala (1+0+1) voitti kilpailun.  Artun ero voittajaan 3.12 min.  Poikien sarjassa oli 11 kilpailijaa.

                                             Ammunta takkusi normaalimatkalla

Sunnuntain 5.2. yhteislähdöissä eivät kalskeelaiset onnistuneet edellispäivän tapaan.  Miljan sijoitus 7 km:llä oli seitsemäs, sakot 3+1+2, kun voittaja Hollolan Jatta Tuominen pudotteli taulut vain yhdellä pystypaikan sakolla. Miljan hiihtovauhti olisi paremmalla ammunnalla riittänyt nytkin mitaleille.

Artun vastaavassa 8 km:n kilpailussa oli epäonnea ennenkaikkea pystyammunnassa, josta tuli 3 sakkoa.  Makuut sujuivat hyvin vain 1+1 sakoilla. Kilpailun voitti Matias Vaahtio (0+3+0) Ulvilasta. Lopputuloksissa Arttu sijoittui kahdeksanneksi.  Sarjoissa kilpailivat samat osallistujat kuin edellisenäkin päivänä.

Kilpailut osoittivat, että molemmat nuoret kuuluvat sarjan eliittiin Suomessa.  Paremmalla ammunnalla  -johon on panostettava vielä entistäkin enemmän,  olisi molempien mitalitili muuttunut sekä väriltään että määrältään.

Katso tulokset https://asiakas.kotisivukone.com/files/tvv.kotisivukone.com/SM_YL_ap.html ja

 https://asiakas.kotisivukone.com/files/tvv.kotisivukone.com/SM_nor_ap.html

Milja Halttunen ja Arttu Paalanen kuuluvat N/M 16-vuotisten sarjan huippuihin ampumahiihdossa Suomessa.